Long time, No see....

Jag har inte uppdaterat min blogg nu på några dagar.. Jag har helt enkelt inte varit ute på internet så mycket alls nu under julen.

Allting knallar på som vanligt, jag känner mig trött och slö bara.. Oinspirerad att göra någonting, orkeslös.. Men det ska väl bli bättre..

Julen har varit jättebra och mysig! Jag längtar till tisdag, då kommer Annika, Jesper och deras lilla son Adam hem.. Det ska bli sååå kul att träffa de lite mer.

Julstök och sjukdom!

Jag har drabbats av min collie-sjukdom igen!!! Helt stört, jag är sååå sugen på en långhårig collie!! ^^ Jag får sånna perioder ibland.. Jag har redan sett ut mig en collieuppfödare i Danmark och jag har även satt upp mig på valplista hos henne.. :)

http://www.lassie.dk Kolla själva, hon har otroligt vackra hundar! Såhär SKA en collie se ut! Punkt och slut!


Sen har vi hållt på och julstökat här hemma för fullt. :) Ska börja julbaka snart..

Brrr idag är det kallt!!!

Jag vaknade kl halv tio och då är det 30 minusgrader ute!! Och 14.6 plus grader inne!!! USCH så kallt.. jag håller på och försöker elda så det blir värme i stenålderskåken! Brrrr.... Inte ens hundarna vill vara ute länge idag...

Jag ska slänga in lite bilder sen.. ska bara elda lite till.. får se om jag klär på mig och går ut och tar lite bilder, medans det ändå är solsken ute. =)=)=)

Hahaha

Nu är jag sugen på en Boston Terrier med!!! :D :D :D  Får se vad nästa hund blir! ^^


Hundraser som jag vill ha:

Jag tänkte sätta upp bilder på alla hundraser som jag vill ha och kan tänka mig att ha.. Så den här inlägget kommer att bli låååångt.. :) Cocker Spaniel tar jag inte med, eftersom jag redan har 2 st så är det ganska uppenbart att det är en ras som jag kan tänka mig.. ;)



Långhårig Collie: Bilden är tagen från Kennel Lassie i Danmark som jag SKA köpa min Collie ifrån!






Eng Springer Spaniel: Bilden har jag hämtat från Trollängens Kennel som föder upp jättefina springrar!! Enligt mig ;)




Welsh Springer Spaniel: Bilden fanns på welsh klubben, jättefin bild på en fin hund!




En Brun FlatCoated Retriever: Bilden hittade jag hos kennel Ewokés. :)




En Jaktgolden:
Bilden hittade jag hos kennel Vassruggens.




En Jaktlabrador:
Bilden kommer från kennel Caliburns



En Vit Storpudel: Bilden hittade jag på pudelklubbens sida, ägare är Sandra Olsson. Mkt fin hund!!



Mops: Bild hämtad från kennel Popitop's



Fransk Bulldogg: Bild hämtad från kennel Candy station.

Grand Danios: Alice, min tvillingsysters hund.




Italiensk Vinthund: Den här bilden hittade jag på en kennel som heter hundringen.se




Nu kommer jag inte på några fler raser som jag är sugen på!! ^^


Dessa julklappar!

I år kommer jag inte kunna köpa några julklappar... Jag får göra något.. För jag har verkligen INGA pengar alls.. Så bli inte ledsna om ni får en tråkig julklapp, jag ska försöka göra det bästa jag kan för att hitta på något..

Jag kollade på Jamie Olivers jul igår, gud vad intressant det var!! Jag blir så sugen på att flytta till ett eget kök att prova laga all möjlig ny mat med intressanta kryddor och smaker.. Hälsosam mat som jag mår bra av att äta.. LÄÄÄÄNGTAAAAR!

Jag var i affären idag för att köpa mat, jag tänkte köpa kyckling.. Nyfiken som jag är så kollade jag på innehållsförteckningen på kycklingfileér och kycklingklubbor - de består av 80 % kyckling och 20 % skit! Helt sjukt.. Så jag köpte en hel kyckling istället. Det innehåller BARA kyckling... Så imorgon ska mamma lära mig hur jag ska göra iordning en hel kyckling.

Idag har jag inhandlat cider, vin och skumpa till nyår också!! ;)


Ja jag avslutar mitt hackiga inlägg med fina bilder från häromdagen då det var fint väder ;) idag har det snöat hela dagen :)






Ring Folksam

Idag så har jag fixat med våra försäkringar på Lexie och Lattja (tvillingsysters jämthund).. Jag har sagt upp de från agria och tecknat en ny för Lexie i folksam.

Det är skönt att få det gjort, jag har betalat mamma i några år nu för att min hund har stått på pappa och mamma betalat. Men nu står de båda på mig och jag betalar för de själv, det är skönt att slippa mellanhänder. Enda nackdelen är att Folksam kommer inte ersätta ett öre om det skulle bli någon komplikation på Lexies knän, eller om jag skulle få lov att ta bort Lexie på grund av knäna så får jag inte tillbaka någon livförsäkring..

Men jag har ändå bestämt mig för att aldrig operera Lexie igen och inte göra några operationer på Meja utan att vara helt säker på att det inte finns någon annan utväg. Skulle Meja få en livmodersinflammation och behöva ta bort den så är det ju inge snack som saken!

Men Lexies knäoperationer va väldigt onödiga.. Med facit i hand så skulle jag inte opererat henne!! Jag skulle låtit henne få leva ett kort men lyckligt liv.. Det blev så mycket annat kringel krongel på grund av det som hon inte skulle lidit av annars...

Jag får trösta mig med att jag aldrig kommer utsätta varken Meja eller framtida hundar för det här... (patellaluxation operationer)

Hemma igen..

Fast jag hade mycket hellre stannat hos min kära Moster någon dag till!! Men det gick tyvärr inte, eftersom jag har Lexie hemma och jag hade inte så mycket mat med mig till Meja. Tur att vi ska dit igen till julafton!

MEN jag har tagit en massa bilder som jag tänkte ladda upp =)





Den är lite otydlig.. Men ni ser hur far och son myser i soffan iaf ;)



Mejas bästa kompis.. Guud vad kär hon blev i honom!! Det var underbart för mig att se att trots att pojken drog henne i svansen, skrek, drog henne i örat och bet henne i nosen (jag eller mamman hann inte säga till honom i de lägena) Så va hon held såld på honom.. Pussade honom, klängde på honom.. Jag har aldrig sett henne så kär i någon annan förr!! Men han var riktigt charmig och go!!





Hon var helt slut sen.. =) Lilla skruttan..




Jag sitar lillskrutten!!! =)

Bussfärd och bajs på gatan..

Idag gick jag upp tidigt, Meja började gnälla och ha sig för hon ville ut.. När jag går ut på gården kommer snickaren, som ska fortsätta sätta upp taket.

Sen åkte jag och Meja med Mona in till Mora, där vi gick runt och hälsade på Angelica och en Cockpoo fick hon träffa med =).. Kl 11.50 gick bussen till Falun som jag, Meja och Ida åkte med. Bussfärden på 1½ timme gick helt utan prolem!! Meja låg och sov heela vägen.

När vi kom till Falun så gick vi runt på gågatan för att vänta in Jesper, perfekt för oss att fortsätta träna miljöträning i en lite större stad som Falun. Hon tyckte att det var väldigt lämpligt att sätta sig MITT på gågatan där folk går som mest, för att bajsa, 2 gånger! Och det var ju löst så det va inte det lättaste att plocka upp, men jag försökte iaf så gott jag kunde!

Nu sitter jag hemma hos Annika och Jesper, jag tycker om deras hus, det är så mysigt och fint. Nu är de visserligen inte klara med allt, men det kommer att bli fint när allt är klart! Det är jag övertygad om! Jag har tagit en massa bilder på lilla Adam och fler kommer det att bli. (Bebisen heter Adam).. Jag kommer lägga ut några på bloggen sen! =)

Nu ska jag vara lite social med mina älskade släktingar! Ha det så bra alla!!

Kramar

Kort om dagen:

Jag har varit iväg och hämtat pappa.. Nu sitter jag och ser på mammas pojkar, jag tycker det är väldigt intressant att se ^^..

Annars har det inte hänt så mycket, jag har pluggat, surfat, eldat, ätit, tagit hand om hundar och så har snickrarna och elektriken har varit här och stökat..

Imorgon ska jag åka till min moster och hälsa på henne och bebisen =) Namnet på den lille blir Adam.. Såå fint!! Mer ska han heta Erik Nils Karis.. ♥ ♥

Hej hopp!!

Har haft en intressant diskussion..

Med Emma och med några på ett forum som jag är medlem i, ang mobbning.

Jag klickade runt på forumet och hamnade på ett inlägg som handlade om en 11-årig pojke som tog sitt liv på grund av att han var mobbad. Han hade hängt sig själv i sitt sovrum. Detta hände för ungefär 2 år sen.

I det fallet så visste lärarna om vad som hände, men de gjorde inget åt det.. Pojken blev flyttad till en annan skola men även där blev han mobbad och misshandlad. Han pratade med personal på skolan, han berättade att han mådde jättedåligt, att han ville ta sitt liv. Men personalen lyssnade inte på honom, de tog inte honom på allvar. De tolkade det att han bara ville ha uppmärksamhet och drev med de..

 bilden kommer från aftonbladet

Det här helt sjukt att det faktiskt förekommer!!! I våra svenska skolor så finns det lärare som faktiskt inte orkar bry sig om det här.. Men så finns det MÅNGA pälor med!! Men vad ska man göra? Vart ligger problematiken i det hela??

För det här är allvarligt, det är våran framtid som ska gå in genom de där skoldörrarna!!

Vad jag tror då, som kan vara en bit påväg:

  • Alla barn behöver känna sig hörda! Får de inte det hemma, behöver de göra det i skolan.
  • Mobbare behöver också hjälp.
  • Hjälpen bör i möjligaste mån även riktas till hemmet, för det är oftast där problemen börjar.
  • Lärare och personal inom skolan och föräldrar bör får en utbildning av något slag där de lär sig grundläggande om hur man hjälper barn som har det svårt.. Hur man ser att barnen mår dåligt och lite vad man kan göra.
  • Det behöver finnas mer resurser på skolorna! Lärare är inga robotar som ska orka undervisa 30 elever och allmänt fostra de, för att SEN agera som terapeuter.. Det skulle nog behövas KBT-terapeuter i skolorna som kan hjälpa både föräldrar och barn. Men även lärare som är mitt i alltihop, de skulle nog också behöva prata om sina tankar och känslor.. De kan också ha det jobbigt hemma..
  • Sen behövs det självklart mer pengar.. Men det är något som behövs hela tiden..
  • OCH att problemen tas på allvar!!! Även när de börjar på lekis.. Dagispersonal kan se och bör även de gå en kurs på hur man kan hjälpa barn m.m. För oftast så kan man se problem redan då.. Barnet behöver hjälp så fort som möjligt. Kan man plocka de redan på dagis så vore det perfekt istället för att vänta till högstadiet...

Vad tror ni?? Synpunkter gärna =)

Det finns självklart inga enkla lösningar.. Men något MÅSTE göras.. Man kan inte rycka på axlarna och säga att det är svårt - för det är det.. Men genom att ta upp det till en disukssion inom skolor och kommuner, politikerna.. så Kanske man kan komma fram till något.. Man måste börja någonstans.. Det är ju barn det handlar om! Barn som inte valt att bli födda utan som har blivit det av sina föräldrar.. Vi måste alla ta ansvar och försöka komma fram till något..


Rätt händelserik dag idag:

Det börjar med en tråkig sak och det är att lilla Meja är dålig i magen så hon har spytt rätt mycket idag och lite igår.. Hon åt kaninbajs och uppsvälld pellets som åkt ner på backen.. Så nu ska Meja äta kokt ris och fisk i några dagar så kommer det gå bra.. =)

Sen vaknade jag klockan 7 på morgonen av att snickraren hade kommit, han bankade och hade sig i köket uppe som ligger vägg i vägg med mitt. Så nyvaken tog jag Meja under armen och gick in till mammas och pappas rum och la mig i deras säng. Jag visste att den va tom iaf ;) Somnade om och sov som en gris till klockan var 9.30..

Jag har fått mitt antagningsbesked till högskolan, men jag hamnade bara på reserv på följande platser:

Västerås: Plats 26 (slutbetyg) och 20 (högskoleprov)
Karlstad: Plats 33 och Plats 8
Örebro: Plats 49 och Plats 18
Gävle: Plats 60 och Plats 63
Eskilstuna: Plats 21 och Plats 18
Borås: Plats 120 och Plats 59

Får se vart jag kommer in någonstans.. ^^


Nu har jag knackat murbruk uppe i köket med en slägga, det var skitkul =D.. Släggan är nog den roligaste verktyget som finns!! Det var lite om min dag, jag tänker avsluta mitt inlägg med att lägga in en jättesöt bild på min nya lilla kusin!! ♥ ♥ ♥



Vad har jag lärt mig under helgen då??

En hel del!! =) Vi hade ju en sjukt intressant lärare som jag varmt rekomenderar..

  • Feber är kroppens sätt att döda virus som du fått in i din kropp.. Tar du alvedon så hindrar du din kropp från att döda det och andra bakterier som du har. Febern är kroppens reningsprocess! Så ta ingen alvdedon i onödan!!

Folk med reumatism, ADHD, dyslexi, fibromyalgi, allergier, depressioner m.m. KAN få hjälp av att ändra om sin kost och ge sin kropp de rätta möjligheterna till att självläka sig själv. Vi har lärt oss mycket, mycket mer.. =)

Idag har jag städat lite, eldat, tvättat.. tagit hand om hundar.. Jag ska fortsätta snart =) Tänkte bara uppdatera lite..

Hejhopp!


Jaa!! =)

Allt har gått super idag! Jag hittade dit och hem, jag blev godkänd på tentan vi hade sist OCH vi hade en annan lärare idag som var hur roilig och intressant som helst. Det hon förläste om va också intressant.. Så det har varit en bra dag idag.. =)

Meja har varit med Theres idag och det har cokså gått bra.. Jag tror Meja har kul här, så som hon busar med Alice, katten och valpar.. Det är kul att se, jag tycker att det är så viktigt att hon får några kompisar som hon kan busa med.. =)

Nu ska jag äta, skitgod middag och dricka drink..

Ha det!

Herregud!!

Idag har jag blivit väldigt förvånad två gånger!!!

 1.  I en artikel i aftonbladet skriver de att ett franskt designbolag har lanserat en sexleksak för hundar... Seriöst!! Ska men skratta eller gråta?? Jag tycker att det är helt grotekst. De skriver att hundar också har sexuella behov, men det är jag väldigt tveksam till. Hundrar parar sig för att sprida sina gener vidare.. Inte för sexet i sig.. Den kostar 4000 kr.

Jag lägger in en bild på Hot Doll - som hon heter:



 2.  Jag knäppte som hastigast på 3an och där var det Oprah, hon hade en kvinna där som opererat in sensorer i hjärnan - som man sätter på och så stimulerar de delar av hjärnan som gör att vi känner oss hungriga.. Kort och gott, snart kan de operera in grejer i våran hjärna som sänder impulser så vi inte känner oss hungriga...

Varför inte gå i terapi och gå ner på djupet VARFÖR man äter så mkt och sen äta hälsosamt, motionera - förbättra sina levnadsvanor.. Jag skulle INTE vilja ha någon sån där i min hjärna!!!

Det börjar gå för långt tycker jag, det finns inga egentliga genvägar - ta tag i problem! Med mod, tålamod, diciplin så kan du komma långt!

Nu har jag gnällt av mig lite, ska stänga av datorn nu.. Kristin kommer snart och då ska vi åka. Jag fick ett sms av henne att det var inställt i helgen för att våran lärare var sjuk - GUUUUD vad lättad jag kände mig.. Men å fick jag ett nytt sms där det stod att de hittat en ersättare. Fan också! kände jag bara! Men det ska väl gå bra ändå =)

Hej hopp!

Hantverkare och tokig jakthund...

Idag fick jag lov att gå upp tidigt, min farbror skulle hämta mimmi kl 8.30.. Sen ska det komma hit snickrare, elektriker och rörmokare. De ska kolla på köket uppe och se vad som behövs göras, sen kommer de och sätter igång till veckan. Ska bli så skönt när det är klart!

Mimmi blev som vanligt överstållig när hon såg att Anders kom in och hade jaktkläderna på sig. Hon blev som en unghund igen och hoppade på honom, rusade ut till bilen och man riktigt såg hur ögonen lyste av lycka. Den hunden älskar verkligen att jaga! Underbart att se egentligen hur hundar är framavlade för en viss syssla och hur mycket de älskar sin arbertsuppgift. Jämthundar är renavlade jakthundar, Boder Collies älskar att valla.. m.m.  

Jag slänger upp en bild på mimmi också, hon är en sån vacker och klok hund. Men hon har mkt jävlar anamma i sig med!




Nej nu ska jag fortsätta att packa, aktivera och promenera hundar. Jag ska ju åka till Theres idag, jag ska bo hos henne och pendla emellan till Stockholm. Den här helgen ska vi ha tenta på kolhydrater och fortsätta gå igenom fetter och proteiner. Mycket spännande..

Ha det så bra så länge!

Hej hopp, Kalle stropp!

Jaaaa!!!

Jag är helt sjukt motiverad!! Skvallerträningen funkade skitbra på Lexie.. =) =) =).. Så det ska jag helt klart fortsätta med!! Jag ska bara bättra mig och belöna snabbare... Men det är en träningssak från min sida!

Nu ska jag fortsätta plugga! I helgen blir det stockholm och studier.. Ska bli kul =)

Ha det så bra!
Kramar

Det är fint att skvallra!

Fick jag veta idag... Fast det jag läste om rör inte oss människor, utan hundar. Jag har läst Eva Bodfält artikel om skvallerträning och jag tycker att det verkar himla intressant och bra!! Så nu ska jag börja lära mina hundar att det är fint att skvallra!!! :D

Vad går det ut på??

Det går ut på att så fort hunden noterar någonting så ska den komma till dig, söka upp dig, ta kontakt med dig för att "skvallra" och då ska du belöna den, tacka den. Så när hunden ser en annan hund så visar den dig att "Matte, jag ser något där".. "Bra" säger du och sen kan hunden fortsätta med sitt. Hundar är flockdjur, så belöna hunden när den noterar någonting eller om den skäller en, två gånger om det är någon utanför dörren. Men hunden får inte bli för fixerad, eller skälla för mycket.


Hur ska jag göra då??

  • Jag ska fortsätta att gå med mina hundar en och en.
  • Så fort Meja eller Lexie stannar till och ser någonting så ska jag belöna de för det.
  • Belöningen ska komma hos mig, jag vill att de ska stanna upp och sen vända om för att komma till mig och "skvallra".

Ett exempel:

  • Lexie ser en hund, hon höjer blicken och ser hunden.
  • Jag belönar henne genom att säga bra, locka henne till mig med godis.. och sen träna lite, leka lite eller ge mer godis. För hon får inte återvända med blicken till hunden igen. Exakt vad jag gör vet jag inte, jag kanske sätter henne ner och kör kontakt övningar.. Får se..
  • Sen fortsätter vi promenaden.. :)

Vad tror ni om det??? Istället för att jag och Lexie ska gå in i en kamp/konflikt varje gång vi möter den lilla pudeln så är det väl bättre att jag ger Lexie en uppgift. "Kan du hålla koll på omgivningen och berätta om du ser något?" och sen får jag visa henne att jag tar hand om det.. Jag tror på det här, jag tror hon skulle vilja det. Det blir som en liten arbetsuppgift. Så slipper vi vara osams..

Här är länken till Eva Bodfälts artikel om ni vill läsa:
http://www.evabodfaldt.com/artikelsida.asp?intArticleID=9

Hon har många andra intressanta artiklar med. :)




Lite mer om mig..

Jag har inget att göra, så jag tänkte skriva lite mer om mig själv och vad som är viktigt för mig..

Jag är född med solen i Jungfrun, månen i Vågen och accendeten i Vågen. Jag såg dagens ljus tisdagen den 13 september kl 08.49. Ända sen jag var liten har jag älskat hundar och jag har alltid velat ha en hund. Fast jag var väldigt hundrädd när jag var liten, jag övervann den rädslan när min bästa kompis Sassas tik fick valpar.

 

Nu har jag två hundar själv. Min första hund Lexie köpte jag när jag skulle börja på hundsportgymnasiet, det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg henne! Hon är en helmysig hund som förtjänar allt här i livet. Så mycket blog, svett och tårar som jag fällt för henne - har jag aldrig fällt för någon annan. Men hon är värd det och jag har lärt mig enormt mycket.

Min andra hund Meja, köpte jag för att jag själv behövde det. Eller behövde, jag ville så gärna ha en valp och tiden var så rätt för en. Hon ger mig så mycket energi och glädje, som jag sen behöver för att hjälpa Lexie med hennes ryggproblem.



Jag är älskar det mystiska, andliga, jag vill tro på liv efter döden, att vi är övervakade av änglar.. Att våra avlidna sälktningar alltid finns med oss för att hjälpa och stötta oss. Jag tror på att det finns kärleksfulla, goda, starka energier omkring oss, inom oss.. Vi behöver bara öppna oss för att ta emot de. Jag älskar naturen, jag behöver gå ut och få friskt luft för att må bra. Jag älskar att vitsats ute, se mig omkring - det finns så mycket fint omkring oss om vi bara tittar.

Jag är intresserad av spådom, personlig utveckling, kostens betydelse för oss, tankens betydelse, andlig utveckling, våra energier, healing, massagemetoder, kroppens självläkningsförmåga m.m m.m.. Listan kan göras lång!

Jag vet inte vad jag vill jobba med, men jag har några visioner!


Sist men inte minst kan jag skriva att jag ÄLSKAR fullmånen, jag har alltid gjort det sen jag var liten! Månen är så magisk och vacker..




Nu har jag skrivit lite mer om mig själv! Hahaha.. hoppas ni inte blev uttråkade ;)

Må så gott alla!
Kramar

Jag vill ha...

 - En bil 
 - En Lägenhet i Västerås
 - Jag börja plugga till sjuksköterska någon gång!! Så jag kan fortsätta vidare till barnmorska!

Herregud att saker och ting ska ta sån tid! Jag vill göra det NU! Jag har inget tålamod till att sitta och vänta in saker och ting. Antagningsbeskedet lär ju komma vilken dag som helst hoppas jag!

Sen vill jag lära mig hur man skiter ut miljoner, det skulle vara bra. ;) Då skulle jag klara mig utan att behöva ta studielån..

Jag vill, jag vill, jag vill... Finns ju hur mycket saker som helst som man bara vill ha/göra! Vad ska man göra så att saker och ting blir som man vill??






Lite bilder från dagen :)

Här kommer lite bilder från promenaden idag och från valpkursen :) Golden Reterivern heter Wiggo, det är distrktans valp här i byn. Väldigt trevligt hund :)... Cavalieren är Mejas nya bästa kompis :D















Bild på Id-Brickan kommer imorgon :) Jag, mamma och mormor sitter och dricker vin nu för att fira familjens nya tillskott!! <3

Men nu blir det sängen!
Godnatt godnatt


Kusin Vitamin!

 

Jag tänker börja mitt inlägg med att berätta att idag kl 11.03 fick min älskade moster sitt första barn med sin man Jesper! Jag är såå glad för deras skull!! :) Och jag tror att det här barnet kommer att medföra lite förändringar med - vad? Det tänker jag inte skriva här.. :)

Längd: 54 cm
Vikt: 4840 g

Får se vad det blir för namn på honom.. Jag vet att Annika och Jesper har varit inne på Adam. Får se vad det blir. Han har iaf lite mörkt hår på huvudet och ögonbryn ^^.. Grymt roligt! Längtar tills jag får åka och hälsa på!!


Idag lyser solen! Det är vitt på marken och jag är superglad över det! Känner mig gensat mkt piggare när solen skiner. Jag, Lexie och Meja har varit ut i skogen och gått lite. Jag har även tagit bilder som jag ska lägga ut här sen. :) Mina älsklingar! <3 Ikväll blir det sista träffen på valpkursen för mig och Meja, jag får nog anmäla oss på en fortsättningskurs sen. Jag ska åka in så jag är där tidigare och passa på att träna lite med Lexie innan kursen startar..

ID-brickan som jag beställt till Meja kom idag också :) Det blev jättefint, jag ska ta en bild på den med och lägga in här senare. Batteriet till kameran måste bara laddas först!

Meen ha en fortsatt trevlig dag! Nu ska jag fortsätta plugga, jag skriver senare ikväll och berättar hur det gick på kursen och lägger in bilderna som jag tagit. :)

Sist men inte minst, en fin bild på dagens nybilvna föräldrar <3
Ha det bra alla!

Kramar!!


RSS 2.0