Nu är det dags för update!!

Nu var det läänge sen jag uppdaterade, men jag har haft fullt upp med en massa annat som jag har prioriterat!!

Just nu är jag hemma i Venjan igen, det är skönt... Hade jag aldrig trott för några månader sen att det kunde vara såhär skönt att komma hem, men det är det. ^^ Jag är så tacksam för min underbara familj som jag har och för den plats som jag vuxit upp på. :o)

Pappa har kommit hem ikäll, han har varit i Stockholm och jobbat...

Planer för påsken, jag ska hinna träffa klikk, satkåna och emma... Jag ska jobba imorgon och lördag i sälen :D Det ska bli asskoj!! Jag ska stå uppe i skidbacken och sälja korv, hamburgare, kaffe och läsk med Tess. Sen ska jag hinna slappa, festa, äta ute i sälen på lammet och grisen, fika hos Mona, festa...

Dagarna kommer nog att rusa iväg... Jag ska åka hem till Västerås igen på tisdag nästa vecka..


Men nu ska jag lämna över datorn till Theres och gå och lägga mig! Det blir en tidig morgon imorgon :)


Puss och kram!!!

Superrolig helg!! :)

Jaa den här helgen har varit rolig!

Lina kom till mig i torsdags och Theres kom i fredags... Så vi har ätit god mat, druckit vin/cider och pratat en massa strunt!

Igår så var vi till min granne Maria och förfestade, men när vi skulle gå ut så stannade Theres kvar hemma. Hon ville inte följa med och hundarna stod och skällde i lägenheten, eller hundarna... Det var Lexie...


Jag och Lina va till en pub som heter Å.. Maria och hennes kompis va till Blue Moon (där vi är för små för att komma in)


Annars så har det varit lugnt och skönt, vi har gjort det vi känt för och haft riktigt trevligt. Nu blir Theres kvar här tills på tisdag, då ska vi åka hem till Venjan och jag ska vara där över påsk. Sen ska jag åka tillbaka till Västerås.


Nu kan jag lägga in lite bilder!!! Eftersom jag har fått min sladd nu till kameran ;o)





Snygg min va?? ;o)



Theres och Lina



Tess, hon va skitsnygg i håret!!! Jag som fixade det.. ;o)



Min Satkåna <3



Maria, granne och klasskompis.. Lexie ÄLSKAR henne!!


Ikväll ska jag och Theres se på film och dega, vi ska väl bjuda Ida på fika nu. Bara de kommer tillbaka... Tess och Ida skulle köra iväg Lina till tåget, jag fick inte följa med utan skulle vara hemma med hundarna..

Hoppas ni haft en fin helg!!
Puss puss


Skitkul träning!!!

Jag har kommit på en superbra idé på hur jag ska kunna få ut mer effekt av min pilatesträning.. Det känner verkligen i magen när jag har tränat, men inte i låren och rumpan..

Så nu använder jag mina lätta viktmanchetter på 0.5 kg på fotlederna när jag tränar... Så nu jävlar tar det där med!!! :D Jag har ett par till som väger 1.5 kg, men de har jag bara när jag går... Blir jag stark så kanske jag kan övergå till de en vacker dag? Det märks.. ;)

Såhär ser de ut:




Idag har jag varit till skolan och vi har haft redovisning inför halva våran klass, vi var fyra grupper... (30 pers) Det gick bra :) Jag är nöjd med min insats!! Vi hade alla valt varsin kulturgrupp som vi berättade om. Så idag vet jag mer om Romer, Samer och Jehovas Vittnen... Vår grupp hade Antroprosoferna.. :o)


Nu ska jag se klart på de desperata hemmafruarna och sen slappna av lite för att kunna somna lättare. Imorgon blir det hemmaplugg och så ska jag skissa lite på tatueringar ^^

Natti natt!




Slyngelvalp!!!

Jaa igår kväll vid midnatt så fick jag det bevisat för mig, att min lilla bebis har blivit en tonåring!! Det var en intressant upplevelse och det ska bli spännande och se hur jag lyckas få ordning på henne ;o)

Det började med att vi skulle gå ut och gå, jag släppte lös både henne och Lexie och så gick det bra... Meja börjar se spöken i mörket som inte finns, stannar extraaa lääänge vid en bajskorv för att lukta innan hon kommer och så springer hon längre ifrån mig. Men jag tycker ändå att hon lyssnar rätt så bra iaf... Jag är noga med att bara ropa när jag vill något och att inte tjata!

Så jag tänkte att eftersom det va så sent så kunde jag ha de lösa på området med... Men den planen gick då helt åt skogen..


När vi kommer upp på området så kommer det en tant ut ur trapphuset, hon har en kompostpåse i handen.. Lexie ser henne först och springer fram en bit och skäller på henne. Meja hänger på, men hon springer hela vägen fram och hoppar med stor glädje på den stackars tanten och försöker ta hennes kompostpåse!! Tanten säger till Meja genom att "slå lätt" med kompostpåsen på hennes huvud - mota ner henne.. Så Meja slutar hoppa på henne och springer iväg.. Jag rusar självklart fram och säger åt de båda..

Lexie hukade ihop sig och slutade på en gång och ignorerade tanten sen.. Så när jag ser att Lexie är med mig så tittar jag upp, då är Meja borta!

Jag kopplar Lexie (jag vet att hon inte skulle sticka, men för säkerhetsskull) och så ropar jag på Meja.. Lååångt lååångt bort på parkeringen ser jag skitungen! och hon kommer med världens fart! Men hon rusar rakt förbi mig och springer igen och hoppar på den stackars tanten! Ohc än en gång så springer hon iväg lååångt lååångt bort på parkeringen så jag ser henne inte, hon va säkert ut på vägen med..

Så nu fick jag nog och band fast Lexie i en dragkrok och gick iväg för att försöka få in min skitvalp! Jag ropar några gånger och jag ser att hon springer och letar efter mig... Tillslut så kommer hon, jag belönar.. så får hon springa iväg och så kallade jag in henne igen och jaa.. Jag höll på så några gånger, körde sitt och ligg.. Sen kopplade jag henne och gick in.



Jag saknar min lilla goa bebis ;o)

Men jag ska väl fixa den här perioden med! Har tänkt lägga ner mer tid på vanlig aktivering, sånt som hon KAN klara av och lyckas med.. Och vanliga vardagslydnad med de dagar då jag känner att det funkar.. Resten får jag väl avvakta och rida ut stormen och ta tag i det sen nrä hon lugnat ner sig... Jag får be om lite mer tålamod också ;o)

Hahaha Jag tycker om henne ändå.. <3


Avskaffa Jantelagen!!!

Jag har suttit och googla runt och tillslut så gjorde jag en sökning på jantelagen.. Såhär står det på Wikipedia:

Jantelagen formulerar i ord den oskrivna lag, som säger att man inte får sticka upp och tro att man är bättre än andra på något sätt. Jantelagen kopplas ofta till kulturen på många platser i Skandinavien, särskilt tidigare då de flesta bodde på landsbygden och i mindre städer och kontakten med omvärlden var mindre, vilket gav mindre utrymme till förändringar. Motsvarande fenomen finns emellertid på många platser i världen.


Jantelagen säger följande:

  1. Du skall inte tro att du är något.
  2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.
  3. Du skall inte tro att du är klokare än vi.
  4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
  5. Du skall inte tro att du vet mer än vi.
  6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.
  7. Du skall inte tro att du duger till något.
  8. Du skall inte skratta åt oss.
  9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
  10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.

I boken tillfogas senare ett elfte bud, som brukar kallas ”Jantelagens strafflag”[2]. Den är formulerad som en fråga och lyder:

11. Tror du inte att vi vet något om dig?



Jag mår bokstavligen illa... Fyy faaan vilken otroligt vidrig lag som vi lever efter... Jag ska VERKLIGEN jobba för att avskaffa jantelagen inom mig själv iaf!


Kramar


Jag vill äta raw food!

Jag hittade en bok som jag köpte för ett tag sen som handlar om Raw Food och en mass olika recept på hur man kan laga maten... Jag känner nu att jag verkligen vill börja äta detta! Så mycket levande mat som möjligt för att få optimalt med näring och energi.


Och nej! Det är inte levande djur jag ska äta utan följande: ;)


 Nötter, frön och groddar.

 Alger.

 Grönsaker

 Frukt och bär.

 Färkspressade jucier..

 Smoothie på bara frukt, grönsaker och av lite vatten.

 Torkad frukt...

För att nämna lite saker... Sån levande mat borde ju göra en själv mer levande ;) Istället för sån död, kokad, stekt mat som vi vanligen äter..

Det finns MASSOR att köpa på internet iaf, jag vet tyvärr inte riktigt när jag kan börja... Men jag vill göra det så fort som möjligt! Känner att jag längtar efter det! Och till er som säger att det måste bli tråååkigt att bara äta frukt och grönsaker så säger jag som så, att neej det behöver inte vara tråkgit. Det är upp till mig att variera! Det skulle vara tråkigt att äta kyckling och ris varje dag i ett år, samma sak om jag skulle äta samma gamla tråkiga sallad med isbergssallad, tomat, gruka och av paprika..

Utan variera! Hitta på nya saker, blanda, smaka nytt!! :) Det är bara fantasin som sätter våra gränser!

Jag kommer fortsätta på Aloe Vera jucien och troligtvis köpa till mer kosttillskott... Jag äter hellre sån mat som jag är pigg och mår bra av - men som jag behöver lägga till kosttillskott än att äta en massa tjafs som gör mitt trött och slut.

Jag ska prova och se, funkar det så funkar det.. Funkar det inte så då får jag prova nå annat :o) No Big Deal!

Kramar!


Segeliseg..

Är precis vad jag känt mig de senaste dagarna och därför inte orkat uppdatera!

Jag är så jäkla trött! Fysiskt sätt.. mentalt så är jag jättepigg och så, men min kropp orkar inte med. Det blir väl knappast bättre av att jag sover så lite som jag gör nu! Jag lägger mig kanske vid 23, men somnar inte föräns vid 2-3 och så ska jag gå upp kl 6-7 för att hinna med hundarna innan skolan. Så kommer jag hem, bajstrött.. tar ut hundarna en kortis! och så slänger jag mig på soffan.

Såhär ser jag ut efter en skoldag:




Det blir en ond cirkel, jag är så fysiskt trött så jag orkar inte med varken mig själv eller hundarna. Men ikväll ska jag gå ut med några klasskompisar och det ska bli kul! För det är något som jag insett, jag kan inte sätta de i det främsta rummet jämt. För mår inte jag bra så mår inte de bra... Så förutom att umgås med de så ska jag försöka göra andra roliga saker :o) Som ger mig energi... Umgås med människor t.ex. :o)



Anledningen till att jag inte kan sova så bra är för alla jävla tankar jag har! Fyy faan vad jag önskar att jag kunde stänga av det och sätta på de när jag orkar med att lyssna på de... Tänker och grubblar på ALLT! ALLT ALLT ALLT!! Mellan himmel och jord, det är också energikrävande... Jag får gå en kurs i mindfluness eller nått ^^

Lära mig att slappna aaav, njuuta av livet.. taaa det luuugnt och bara vara häär och nuu.. Det skulle nog uppskattas av mina älsklingar också tror jag. ;o)




Jag ska banne mig kolla runt på kurser i Mindfulness! :o) Ska hojta till om jag hittar något intressant!


Inatt har jag varit döende och åkt till Månen.

Inatt så drömde jag något jättekonstigt!


Det började med att jag hade en hjärntumör och jag hade inte långt kvar att leva.. Vi var hemma hos mormor jag och resten av familjen. Jag hade 3 läkare, 1 kvinna och 2 män.. De skickade upp mig till rymden för jag skulle sätta häftstift runt HELA månen..

Så sagt och gjort, när jag kom upp till månen så hoppade jag runt hela månen och satte i häftstift innan jag hoppade vidare..

När jag kom ner igen så var jag fortfarande "sjuk".. Jag mådde prima men den här tumören skulle ta mitt liv sa de så de ville att jag skulle ta en MASSA tabletter... Mamma höll med och tyckte att jag skulle ta de. Det var 2 olika sorter jag skulle ta, jag skulle ha 20 kortisoltabletter och 2 av något annat. Så jag tog de..

Sen så såg jag scen där mina läkare pratade, jag var inte med... Men de sa att det var bra att jag tagit den här medicinen, så jag skulle kunna dö fortfare. För egentligen så var jag inte så sjuk som de sa. De ville bara att jag skulle dö.. Därför gav de mig all medicin.

Så tillslut så fattade jag vad de egentligen var ute efter så jag flydde från mormors hus och hamnade i ett shoppingcenter. Läkarna jagade mig.. Jag sprang upp till högsta våningen av köpcentret, till vilken affär jag än sprang mot så stängde de igen. Klockan var mycket. Tillslut så kom jag till en affärsom var full av dvärgar, där gömde jag mig...

Jag kommer inte ihåg hur det gick sen, mer än att jag lyckades bli av läkarna och jag berättade för mamma och pappa hur det egentligen låg till. Att min hjärntumör skulle läkas - men att jag inte skulla ta medicinen..




Nu ska det bli rent! :)

Hundarna är badade, nu ligger de med en varsin handduk inlinande runt de och sover... Jag ska städa, fixa en tvättid, duscha och sen se på Melodifestivalen :)

Få se om Ida kommer upp och äter mat med mig och ser på melodifestivalen med mig :)


Min favoriter för kvällen är Salem, Peter Jöback och Erik Saade...


Nu ska jag se klart på fab 5 och sen fortsätta med mitt ^^

Bra fredag idag!

Idag är en bra dag!! :D Det har inte hänt något speciellt utan det känns bara så jäävla bra! :)


Det blev inge Stockholm för mig, jag hittade ingen hundvakt till Lexie... Hoppas jag kan hitta någon till nästa gång!! Så istället ska jag sitta hemma och snaska :P Hade allra helst velat ha sällskap av någon och inte sitta här och glo själv med mina sötnosar :P


Till middag blev det Calzone med vitlökssås och till efterrätt ikväll blir det:













Hahahahaha... det gick inte att få bilden till någon bättre storlek, valde jag miniatyr så syntes den inte ^^ Nu syns det iaf ;) Får se om jag ska ta nå vin ikväll eller om jag tar det imorgon till melodifestivalen :)


Nu ska jag ta ut hundarna... eller inte just nu, men snart ^^








Vacker dag!

Även idag är det otroligt vackert ute! Snacka om att jag njuter när jag går ut!! :) Alla väderslag har väl sin charm, men vi nordbor behöver solljuset när den väl kommer fram under den här mörka årstiden ;)


Jag hinner inte skriva så mycket - har inte så mycket att skriva heller :P...


Jag fick en räkning från länsförsäkringar igår på 275 kr, som är min allrisk försäkring. Jag betalar den en gång om året bara så det är ju bra pris :).. Fick även veta att jag inte behöver betala den den 22, utan att jag kunde vänta tills pengarna från csn kommer :)


Nu ska jag gå ner och hjälpa Ida att bära in lite saker i hennes nya lgh och sen ska jag åka iväg till Resanterapeuten, 4 timmars meditation/terapi väntar! Ska bli sååå sköönt.. :) Att få rensa bland gammal skräp som jag bär på..


Puss och kram!

Du bär på en skatt!

Jag läste något väldigt fint i boken "Jag kan bara leva" av Katarina Fhalström... Det handlar om hennes kamp mot cancern som hon fick när hon var 22 år gammal, ca 1½ år senare så tog den hennes liv...

Det är så intressant att läsa såna böcker som är tagna ur männsikors verkliga liv.. Höra vad de varit med om, hur det känt och tänkt...


Alltid när jag läser såna här böcker så slår det mig alltid vad mycket saker jag har - som jag tar för givet... Det är inte alls säkert att om jag vaknar imorgon, det är inte alls säkert att lexie och meja finns hos mig imorgon... Eller mamma, pappa... Jaa you name it.. klart det blir på tok för jobbigt att gå runt och tänka så, gå runt och vara rädd. Det vill jag inte, däremot så vill jag vara mera tacksam! För att jag faktiskt har det så jävla bra som jag har!


Men i den här boken så var det två texter som jag fastnade extra mycket för, tänkte skriva de här:


"Vi bär alla en skatt med det finaste guld och silver som oförstört skiner och strålar. Skatten inom oss är det värdefullaste vi har, utan den vore vi ingenting. Om någon försöker göra intrång och stjäla ur dess innehåll bygger vi snabbt en skattkista för att till varje pris skydda oss själva. Om någon ändå försöker öppna locket, smider vi en nyckel och skaffar ett lås. Vi skyddar oss själva för att vi blivit tvingade till det. Vi har inget val.
     
Murarna skyddar, men stänger också ute. En människa som ofrivilligt tvingas bygga sin kista, finner till slut kanske inte sin nyckel och famlar i mörkret efter den med en ständig smärta som påminner om att skatten finns men nyckeln ä bortkastad.

Varför livet drabbar vissa hårdare än andra har jag inget svar på. Vi föds med skatten, som alltid finns inom oss. Det är sedan livet som avgör om skatten får sprida sin glans eller göms undan och inte kommer till sin rätt..."





Jag tycker att dessa ord stämmer väldigt bra!! Vi bär alla en skatt inom oss, vi är alla unika, fantastiska på vårt egna sätt... Vi har så mycket ljus och kärlek inom oss! Som vi så förvirrat letar efter i dagens samhälle, men vi gör det kanske på ”fel” sätt…

Andra viktiga saker som författaren lyfter fram är att tillåta känslorna att finnas! Det finns inga positiva eller negativa känslor, de är bara känslor… Något som går över om du bara tillåter dig själva att känna de. Lägger du locket på så kommer de bara att ligga och pysa inom dig..

Så vad vill du?? Vill du gömma din vackra skatt i en skattkista, bakom lås och bom som ingen, inte ens du kan se eller vill du öppna din kista och låta din skatt skina klar??? :)

Jag vill iaf öppna min kista, min skatt ska synas, den ska lysa och idag vet jag att ingen kan ta något därifrån utan mitt eget medgivande…  





Den andra texten som författaren skriver är:

”För att kunna älska andra måste man kunna älska sig själv – man måste ha lärt sig vad kärlek är. Kärlek, denna renaste konstart som fyller oss med värme och påverkar hela vårt väsen. (…) Älska dig bara av den enkla anledningen att du är den du är. Just du är utvald. Det finns en plan för just dig och ditt liv…”


Behöver jag ena kommentera varför jag tycker att det här är viktigt?? Om du inte älskar dig själv, hur kan du då kräva att någon annan ska kunna göra det... Kärlek börjar innefrån :) Och inte tusan är det lätt att efter flera år med dålig självbild bara börja älska sig själv.. Nej, livet är inte lätt alla gånger, men vi lär så länge vi lever! Så lär dig att älska dig själv, jag blir bättre och bättre på det var dag som går ;)





Återhämtat mig..

Sååå nu har jag återhämtat mig, jag har idag tackat nej till min livsdröm hunduppfödare! Men jag måste vara realistisk, för min skull, Lexie och mejas skull men även för den nya valpens skull... Inte en chans att jag skulle kunna hinna med en valp, de är leveransklara om 8 veckor.

Men det känns bra ändå, det är rätt val. Framför allt om jag ska flytta igen till hösten...


Nu ska jag ta ut mina hundar på en kort promenad, sen ska jag se på film... Ikväll visar 5an Catch me If you can, den är skitbra :) Tycker jag...




Sen ska jag sätta mig och flumma en stund, som den flumkärring jag är... Jag vill ju jobba med mig själv och utvecklas... Så då får jag baske mig GÖRA det också, inte bara tänka på det... Mindre tänk och mer Action!


På onsdag ska jag på en resanterapi igen :) Får se vad som kommer fram den här gången...


Erbjuden valp...

Jaa idag har jag fått ett mail från uppfödaren i Danmark att hon kan erbjuda mig en trefärgad collievalp (tik)..

Men jag skickade tillbaka och sa att jag inte har tid med en valp just nu, men att jag väldigt gärna vill stå kvar på hennes valplista - för det ska väl stämma in någongång!!


Ja ja.. nu ska jag göra våfflor, det ska bli min brunch.. :) Tyvärr så har jag ingen grädde, men det blir bär, hjortronsylt och honung på :) (flytande honung)



Nu är jag ARGGG!!!!!!!!!!

Min ena hörapparat har varit i falun på lagning i en vecka, jag fick den idag... Glad i hågen gick jag till ICA för att hämta den. När jag kommer hem så har Meja fått tag på mina glasögon så nu är de trasiga istället..

Men men, glad var jag för att jag hade två hörapparater.. Jag satte i den som kom idag..... Efter 20 min så funkar den inte!!!!!!

SÅ NU ÄR JAG BOKSTAVLIGEN FLY JÄVLA FÖRBANNAD!!!!!!!!!! På att hörapparatsjäveln inte vill funka!!!


Fan helvetes fucking förbannade fitt skit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Träningsvärk i ryggkotan????

Kan man ha det?? Iaf så värker det nått så fruktansvärt så idag kunde jag inte köra någon pilates alls :P Det är väldigt mycket att man ska hålla in magen och rulla upp och ner för ryggen (svårt att förklara)... Men det gjorde på tok för ont idag så jag skippade det och tog en långpromenad med mina vikter istället :P


Jag har sånna där viktier/tyngder som man sätter på benen och armarna.. Så det blir lite motstånd när jag går.. det är smart, får jag inte lite styrketräning samtidigt jag går ut med hundarna.. jag får ta varje tillfälle som erbjuds helt enkelt.. ^^


Så vad är det jag gör då? När jag tränar pilates... Hahaha jag köpte Winsor Pilates DVD via Tv-Shop :) Jag känner verkligen att det tar när jag tränar, för magen, armar, ben.. jaa hela kroppen tränas och får tänja ut sig. Plus att det stärker balansen och det är aldrig fel..


Lite bilder:





Och såhär kommer jag se ut om några veckor om jag ska tro på Tv-Shop ;)





Jag har iaf satt upp deras 10 veckors kalender på väggen, så jag ska kryssa i när jag tränat och jag SKA ha gjort det 3 gånger i veckan.. Men det va oerhört svårt idag :P Får se om jag lyckas pina mig igenom programer ikväll, det tar ca 50 min.


Puss och Kram

RSS 2.0